Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.















Kun Erzsébet







2010. július 15., csütörtök

Csirkemell fincsi sajtokkal es paradicsommal


Ezt a finom ételt egy Csíki vendéglöben fogyasztottam először a Gambrinusban,ahol a hús nagyon finom volt,de a kiszolgálo úr is volna mit még tanulyon a kedvességröl,ezért szerintem nem először de utolyára jártunk ott.Na de mindegy a lényeg hogy elárultak miből készült a vacsoránk.









Hozzávalók:



-pár szelet csirkemell

-ugyanannyi paradicsom szelet

-szeletelhető pizza sajt

-telemea sajt

-1 hagyma

-2 cikk fokhagyma



Elkészites:

-a csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rányomujuk a fokhagymát,ha idönk engedi hagyjuk egymáson fél órát, hogy a füszerek illatát átvehesse a hús

-olyan teflonban ahol szépen elférnek olivaolajon megkapatjuk az egyik oldalát ,majd a másikat is, és rárétegezzük a fetat,majd a paradicsom szeletet es végül a másik sajtot,majd lefödjük és hagyjuk szépen ráolvadni a sajtokat.

Közben egy másik edénybe megpiritjuk olajon a felszeletelt hagymakarikákat s ráhelyezzük a kész ételre.

Én szalmakrumplival es paradicsommal,meg pár szem olivabogyoval tálaltam.

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése