Ezt a finom ételt egy Csíki vendéglöben fogyasztottam először a Gambrinusban,ahol a hús nagyon finom volt,de a kiszolgálo úr is volna mit még tanulyon a kedvességröl,ezért szerintem nem először de utolyára jártunk ott.Na de mindegy a lényeg hogy elárultak miből készült a vacsoránk.
Hozzávalók:
-pár szelet csirkemell
-ugyanannyi paradicsom szelet
-szeletelhető pizza sajt
-telemea sajt
-1 hagyma
-2 cikk fokhagyma
Elkészites:
-a csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rányomujuk a fokhagymát,ha idönk engedi hagyjuk egymáson fél órát, hogy a füszerek illatát átvehesse a hús
-olyan teflonban ahol szépen elférnek olivaolajon megkapatjuk az egyik oldalát ,majd a másikat is, és rárétegezzük a fetat,majd a paradicsom szeletet es végül a másik sajtot,majd lefödjük és hagyjuk szépen ráolvadni a sajtokat.
Közben egy másik edénybe megpiritjuk olajon a felszeletelt hagymakarikákat s ráhelyezzük a kész ételre.
Én szalmakrumplival es paradicsommal,meg pár szem olivabogyoval tálaltam.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése