Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.















Kun Erzsébet







2010. szeptember 6., hétfő

KALAPOS BÓRHAB TORTA.




A férjem kedves nagymamájának készítettem, névnapja alkalmából sok szeretettel. Nehéz volt egy olyan formatortát találnom amit úgy gondoltam egy idősebb néninek is illik ajándékozni, de nagyon tetszett neki, ezért megérte az éjszakai díszítést is. Annyit változtattam a recepten, hogy szőlődzsem hiányában barack dzsemet használtam, és piros szőlőt, meg zselatint. A zselatin is megfigurázott, de végül jó lett minden. Miután Kiskuktátol megtudom a választ a zselatin viselkedéséről ide is beírom.

















Az ünnepelt, Isten éltesse még nagyon sokáig.


 
Na itt keveredett a két hobbim, a sütés a mükörmözéssel:-)



Igy is szép.

A receptet innen néztem ki. http://kiskukta.blogspot.com/2009/09/vkf-kalap-ala-rejtett-borhab-torta.html

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Isten éltesse a nagymamát!
    Milyen zselatint használtál? Mert ha jól értelmezem pirosat. Ebbe sima étkezési kell, abból meg nincs színes. A tortazselé, vagy zselatin fix nevű zselésítők nem jók hozzá, nem tudom nálatok milyen fajták vannak.

    VálaszTörlés
  2. Szia
    Köszi szépen.
    Én egyféle zselét ismerek itthon az pedig a 8gr-os zselék amit ált gyümölcsös tortákra használunk, ezek áttetszők ,de miután újra kiszedtem a krémet belefőztem egy színeset mivel más nem volt itthon. De van olyan zselatin amelyik a hideggel érintkezve nem köt meg…,én ezeket használtam és mostanig nem is volt gond mert mindig meleghez kevertem.

    VálaszTörlés