Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.
Kun Erzsébet
2010. június 18., péntek
Előételes tálca.
Hozzávalók:
-annak függvényében, hogy hány személyre készül vásárolyunk a köv. dolgokat:
-gépsonka
-paradicsom
-sajtgolyócskák
-kolbász
-sajt
Csavart hús hozzávalók:
-kb. 700gr őrölt hús
-1 a disznóvágáskor a hájról lehúzott fátyol
-negyed kiló fehér karaj
-tenyérnyi szelet szalonna
-só, bors, fokhagyma
Csavart hús elkészítése:
-kiterítjük a fátyolt ,egyenletesen eloszlassuk rajta az ízlés szerint beízesített őrölt húst, majd a közepére ráhelyezzük a karajt, amibe előbb beleillesszük a szalonna csíkokat, és a fokhagymát
-feltekerjük, sodort cérnával megerősítjük, ha van rá lehetőségünk adunk neki 2 füstöt, és fogyasztás előtt kb. egy órán keresztül megfőzzük, majd szeleteljük
Fasírt golyók elkészítése:
-250gr őrölt hús
-1 tojás
-2 cikk fokhagyma
-só, bors
-ezeket jól összegyúrjuk és olajban kisütjük
A képen látható többi ételt készen vásárolyuk, és ízlés szerint díszítjük az ünnepi előételes tálcánkat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése