Ez egy nagyon finom és egészséges Németországban tanult receptem.Még a nyár elején láttam meg újra egy német újsagban és el is készítettem.
Hozzávalók 4 személyre
-1kg csirkemell
-1 csokor leveszöldség,150gr kukorica
-1 darab babérlevél
-1tk fehér borsmag
-só, fehér bors
-250gr cukorborsó héjastól
-2 közepes murok
-300gr zöldborsó
-200gr rizs, illetve aki jobban szerei nokedli, esetemben mindkettőt készítettem
-3ek. vaj
-3ek. liszt
-1 citrom
-5-6ek. száraz fehérbor
Elkészítés
-a csirkemellet, leveszöldséget, meg a babérlevelet, borsszemeket egy lábasba tesszük
és felöntjük vízzel miután felfőtt, besózzuk, és addig hagyjuk főni, míg a hús megpuhul
-a cukorborsot megmossuk, a murkot szintén mossuk és pucoljuk majd karikára vágjuk
-háromnegyed litert a léből kimérünk, és lábasban főni tesszük, és hozzáadjuk a murkot majd 3 perc múlva a zöldborsot és a c.borsot is hozzáadjuk, és 8 percig főzzük
-megfőzzük a rizst, illetve elkészítjük a nokedlit
-leszűrjük a zöldsegeket, és felfogjuk a levét
-a vajat felhevítjük a vajat ,beletesszük a lisztet ,majd hozzáöntjük az alaplét ,5 percig főzzük
-a citromot forró vízben megmossuk, levágunk pár szeletet ,a többit kicsavarjuk
-sóval, borssal és citrommal izesitjükhozáadjuk a zöldséget,a kukoricát és a húst, majd a rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése