Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.















Kun Erzsébet







2010. augusztus 30., hétfő

Csirkemelles finomság.

Ez egy nagyon finom és egészséges Németországban tanult receptem.Még a nyár elején láttam meg újra egy német újsagban és el is készítettem.



Hozzávalók 4 személyre



-1kg csirkemell

-1 csokor leveszöldség,150gr kukorica

-1 darab babérlevél

-1tk fehér borsmag

-só, fehér bors

-250gr cukorborsó héjastól

-2 közepes murok

-300gr zöldborsó

-200gr rizs, illetve aki jobban szerei nokedli, esetemben mindkettőt készítettem

-3ek. vaj

-3ek. liszt

-1 citrom

-5-6ek. száraz fehérbor

-100gr főző tejszín



Elkészítés

-megmossuk a csirkemellet, a leveszöldségeket és feldaraboljuk a zöldségeket

-a csirkemellet, leveszöldséget, meg a babérlevelet, borsszemeket egy lábasba tesszük

és felöntjük vízzel miután felfőtt, besózzuk, és addig hagyjuk főni, míg a hús megpuhul

-a cukorborsot megmossuk, a murkot szintén mossuk és pucoljuk majd karikára vágjuk

- a csirkemellet kivesszük, és kihűlés után falatnyi darabokra vágjuk

-háromnegyed litert a léből kimérünk, és lábasban főni tesszük, és hozzáadjuk a murkot majd 3 perc múlva a zöldborsot és a c.borsot is hozzáadjuk, és 8 percig főzzük

-megfőzzük a rizst, illetve elkészítjük a nokedlit

-leszűrjük a zöldsegeket, és felfogjuk a levét

-a vajat felhevítjük a vajat ,beletesszük a lisztet ,majd hozzáöntjük az alaplét ,5 percig főzzük

-a citromot forró vízben megmossuk, levágunk pár szeletet ,a többit kicsavarjuk

-a tejszint és a bort belekeverjük a szószba ,és felforraljuk

-sóval, borssal és citrommal izesitjükhozáadjuk a zöldséget,a kukoricát és a húst, majd a rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése