Úgy kezdődött a recept története, hogy megéhesedtem:-) Mostanában nem kívánom a hagyományos itthoni ízeket, inkább valami könnyű zöldséges ételre vágytam.
A kertünkben beértek az utolsó uborkák és ezek adtak az alapgondolatot. Eszembe jutott, hogy ettem mar valahol tejfölös uborkasalátát és innentől kezdve ment bele minden ami itthon volt, a végeredmény nekem nagyon izlet . S habár édesanyám nemigazán szereti ahogy ö mondja az ilyen ,,kotyvalékokot,, de amikor meglátta és megkóstolta megváltozott a véleménye és az öszváro salátát ketten fogyasztottuk el, édesapám sajnos mar nem ennyire merész, de mi nem is bantuk ;-)A címe meg azért lett ,,őszváró saláta,, mert nem akartam túl hosszú címet amiben felsorolom az összes összetevőt.
Hozzávalók 2 személyre:
-3drb uborka
-1 szelet rántott csirkemell
-2 paradicsom
-kis doboz tejföl
-1 szelet kenyér
-kis petrezselyem
-fűszerek, ecet
-két kanál vaj
-2 cikk fokhagyma
Elkészítés:
-az uborkát meghámozzuk és lereszelyük, a paradicsomot és a husit feldaraboljuk, a petrezselymet felaprózzuk , és az egészet egy tálba öntjük
-a tejfölt ízlés szerint kis sóval, borssal, cukorral és ecettel jól elkeverjük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát
-ezeket összekeverjük és kis időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek
-a kenyér szeletet felaprítjuk
és a vajon aranybarnára sütjük, majd tálaláskor a salátánkra szórjuk
Jó étvágyat.
-3drb uborka
-1 szelet rántott csirkemell
-2 paradicsom
-kis doboz tejföl
-1 szelet kenyér
-kis petrezselyem
-fűszerek, ecet
-két kanál vaj
-2 cikk fokhagyma
Elkészítés:
-az uborkát meghámozzuk és lereszelyük, a paradicsomot és a husit feldaraboljuk, a petrezselymet felaprózzuk , és az egészet egy tálba öntjük
-a tejfölt ízlés szerint kis sóval, borssal, cukorral és ecettel jól elkeverjük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát
-ezeket összekeverjük és kis időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek
-a kenyér szeletet felaprítjuk
és a vajon aranybarnára sütjük, majd tálaláskor a salátánkra szórjuk
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése