Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.















Kun Erzsébet







2010. augusztus 26., csütörtök

Öszváró saláta.


Úgy kezdődött a recept története, hogy megéhesedtem:-) Mostanában nem kívánom a hagyományos itthoni ízeket, inkább valami könnyű zöldséges ételre vágytam.


A kertünkben beértek az utolsó uborkák és ezek adtak az alapgondolatot. Eszembe jutott, hogy ettem mar valahol tejfölös uborkasalátát és innentől kezdve ment bele minden ami itthon volt, a végeredmény nekem nagyon izlet . S habár édesanyám nemigazán szereti ahogy ö mondja az ilyen ,,kotyvalékokot,, de amikor meglátta és megkóstolta megváltozott a véleménye és az öszváro salátát ketten fogyasztottuk el, édesapám sajnos mar nem ennyire merész, de mi nem is bantuk ;-)A címe meg azért lett ,,őszváró saláta,, mert nem akartam túl hosszú címet amiben felsorolom az összes összetevőt.





Hozzávalók 2 személyre:


-3drb uborka

-1 szelet rántott csirkemell

-2 paradicsom

-kis doboz tejföl

-1 szelet kenyér

-kis petrezselyem

-fűszerek, ecet

-két kanál vaj

-2 cikk fokhagyma





Elkészítés:

-az uborkát meghámozzuk és lereszelyük, a paradicsomot és a husit feldaraboljuk, a petrezselymet felaprózzuk , és az egészet egy tálba öntjük

-a tejfölt ízlés szerint kis sóval, borssal, cukorral és ecettel jól elkeverjük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát

-ezeket összekeverjük és kis időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek

-a kenyér szeletet felaprítjuk

és a vajon aranybarnára sütjük, majd tálaláskor a salátánkra szórjuk



Jó étvágyat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése